Sâmbătă 20 Aprilie 2024

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

Luni, 23 Septembrie 2013 15:21

În Arbre, cu Phillipe, Poupette şi Rosé de la Avincis

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O pensiune cu şarm şi un proprietar afabil ne-au făcut şederea în Valonia una cât se poate de plăcută. Întâmplarea ne-a readus în nări parfumul unui anume vin din Drăgăşani. Totul s-a petrecut printre căţei, îngeri, zorele şi peşti imenşi.

Tot marţi, 27 august. Ne-a prins seara la Bruges şi-am fost nevoiţi să gonim două ore ca să ajungem, şi aşa cu întârziere, la Pensiunea "Aux anges" din orăşelul Arbre. Proprietarul, Monsieur Phillipe, e amabil şi afabil, ne întâmpină cu căldură şi cu o franceză rară, literară, inteligibilă. Ba ne şi rezolvă o masă la Pensiunea "7 Meuses" din vârful dealului învecinat. Ajungem acolo pe nişte serpentine înguste chiar la lăsarea nopţii.
Boulletes de porc şi o privelişte minunată asupra orăşelului de la poale, plus un Shiraz de zile mari. Se văd mii de luminiţe, trenuri care vin şi pleacă, giratorii scăldate în lumina electrică. Una dintre cele mai frumoase zile ale excursiei. Ajungem înapoi la pensiune aproape de miezul nopţii.
Miercuri, 28 august. Pensiunea are terasă cu zorele şi un bazin cu peşti enormi. După micul dejun, proprietarul ne spune povestea casei. E modest şi plăcut, relaţionăm uşor cu el. Cu el şi cu căţelul casei, Poupette, care se dă pe spate de dragul nostru. Casa are o poveste fabuloasă, ilustrată cu diverse fotografii. La rându-ne, îi arătăm gazdei fotografii cu Vila Dobruşa şi Crama Avincis şi îi dăruim un rosé elaborat de oenologul alsacian Ghislain Moritz. Aflăm că, fiind cardiac, Philippe are voie să bea fix trei sticle pe săptămână. Ne despărţim când am devenit deja prieteni iar el ne face cu mâna în timp ce părăsim parcarea pensiunii. Noua noastră destinaţie: Alsacia.

 

Citit 4013 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 21:37
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Caută

Publicitate