Marți 16 Aprilie 2024

Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

Crama Avincis recuperează și reinventează un soi prețios creat la Stațiunea de Cercetare Drăgășani î...

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

  • Primul Alutus, marca Avincis, cucerește dormitorul bunicii

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

Miercuri, 08 Mai 2013 20:13

Vizitatori extatici, cu sau fără suzetă, la Crama Avincis

Scris de
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Celor care vizitează în luna mai Vila Dobruşa şi Crama Avincis, acestea li se par probabil la fel de grozave ca în orice altă perioadă a anului. În schimb, celor care ajung pentru prima oară în mai la proprietatea familiei Stoica, li se pare probabil că au suit în paradis, într-un spaţiu care ţine de superlativ. Şi nici nu ar greşi prea mult dacă s-ar gândi că tocmai au nimerit la cea mai frumoasă cramă din România.

Noi, vesticii, am ajuns din nou acolo cu prilejul şi pretextul Zilei Bunicii, sărbătoarea cramei Ştirbey. Cum ni s-a făcut dor de prietenii şi de vinurile de la Avincis, am dat o fugă până în Dealul Dobruşei. Angela şi Ghislain roboteau ca de obicei, însă şi-au găsit timp să ne întâmpine cu braţele deschise. Am păşit iar în iarba cramei, în cea de pe acoperiş vreau să spun, în locul în care lumea se vede atât de clar şi atât de aproape de perfecţiune, la o distanţă suficient de mare încât să facă posibilă orice iluzie dar şi să te protejeze de asta. Via înverzea în voia ei, trandafirii pregăteau bobocii înfloririlor viitoare, Oltul lenevea liniştit la soare, ca un şarpe fără sfârşit, cu solzi de argint curgător. Ochiul a dat zoom pe arcele conacului renovat, ne-am prostit iar, fericiţi, în cercul point view-ului, am dat ocol întregii proprietăţi ca nişte zburătoare cărora cineva le-a confiscat aripile. La urmă, foarte tereştri, ne-am aprovizionat din plin cu vinurile preferate, cele două Cabernet Sauvignon-uri, cel din 2011 şi Cuvée Andrei 2010. Am fost ajutaţi în această complicată treabă a încărcării de o micuţă degustătoare neautorizată cu suzetă, fiica unor vizitatori care aflau şi ei prin preajmă.
Mai trebuie să aflaţi că în răcoarea controlată a cramei pe care o conduce, Ghislain pregăteşte un senzaţional Negru de Drăgăşani, care evoluează deja în baricurile Ermitage. Va fi lansat probabil în 2014, după un ciclu de baricare de 18 luni, motiv pentru noi să organizăm în dormitorul bunicii un blind de Negruri, alături de cele de la Prince Ştirbey şi Vinarte. Până atunci va trebui să ne mulţumim şi să ne delectăm cu Cuvée Andrei, cu baxurile care au supraîncărcat maşina albastră a lui Silviu, o sarcină grea, însă atât de plăcută pentru nişte degustători fără suzetă ce suntem.

 

Citit 5106 ori Ultima modificare Luni, 24 Martie 2014 22:26
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Caută

Publicitate