Vineri 29 Martie 2024

Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

Cel mai vechi colaborator al clubului, Florin (alias Boris) Ionescu, a susținut o nouă și entuziasma...

Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

De curând am bifat a treia degustare cu vinuri de colecție, după un ritm nemaiîntâlnit în anii din u...

O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoase

Echipa Ciprian Gherheș&Vasile Ghimpu „recidivează” în Vestik Club cu o degustare de zile mari. L...

  • Magnum cum laude, Boris și Crama Oprișor!

  • Gustul anilor bisecți, un privilegiu pentru pasionații CDViN

  • O aniversare perfectă: 12 ani de club sărbătoriți cu vinurile Cramei DeMatei și cu multe fete frumoa...

Duminică, 21 August 2016 21:36

Șase vinuri aproape toscane pentru zece negri mititei din Vestik Club

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O parte dintre prietenii cei mai fideli ai clubului s-au bucurat de o degustare-surpriză. Ademeniți cu un blind în pahare negre, zece dintre cei mai entuziaști degustători neautorizați au avut parte de o întâlnire specială cu vinurile toscane aduse chiar de la ele de acasă de un student care a făcut practica la una dintre cele mai frumoase crame din lume, Crama Antinori din Bargino.

Dani, mezin în Vestik Club, student de Olanda care a petrecut un an Erasmus în Italia, și-a susținut prima degustare în dormitorul bunicii. Vinurile au fost alese și cumpărate de el în cursul practicii de jumătate de an susținute la Crama Antinori de la Bargino, Toscana. Inițial, am anunțat un eveniment cu degustare în orb, în pahare negre; cei care au răspuns chemării s-au bucurat însă, gratuit, de o degustare specială, cu vinuri produse într-una dintre cele mai cunoscute și rafinate regiuni oenologice ale lumii. Astfel, în zece, am putut degusta pe rând: Marchesi Antinori Castello della Sala Cervaro della Sala 2014, Marchesi Antinori Peppoli Chianti Classico 2014, Poggerino Chianti Classico Vendemmia 2013, Marchesi Antinori Villa Antinori Chianti Classico Riserva 2012, Marchesi Antinori Bolgheri Cont' Ugo Tenuta Guado al Tasso 2013, Marchesi Antinori La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano 2013. Hors concours, chef Alex, venit tocmai de la Timișoara, ne-a oferit un vin vin de 93 puncte Parker care se odihnește de mult timp în tainița Pivnicerului.

Dincolo de prețul său aparte, primul vin, un cupaj alb de Chardonnay cu Grechetto, provenit de la o cramă din Umbria situată nu foarte departe de Montepulciano, oferă plăceri nemaiîntâlnite prin părțile și cramele noastre. Rodul mai multor încercări de baricare a cunoscutului soi internațional și al unei aparente greșeli originare de vinificare, Cervaro della Sala 2014 este unul dintre cele mai bune vinuri cu care vă puteți întâlni într-o viață de degustător. Peppoli oferă un onorabil Sangiovese, unul etrusc; Poggerino și mai mult decât atât; Villa Antinori – un Chianti Classico Riserva ce înseamnă Sangiovese și un strop de Cabernet, e rafinament pur, cu arome de piele și tabac învechit; Merlot-ul din Cont' Ugo e puternic, impresionant, masculin, copleșit de condimente și arome virile, iar La Braccesca aduce cu sine finețea soiului Prugnolo Gentile, cum se numește Sangiovese într-una dintre cele mai faimoase regiuni viticole ale lumii, Montepulciano.

Partea cea mai simpatică a acestei povești ar fi că e puțin probabil să mai savurăm aceste vinuri în Vestik Club, că seara a fost unică, asemenea degustării cu cei șapte magnifici, înfăptuită pentru plăcerea pură a întâlnirii cu unele vinuri mari, pentru cei mai entuziaști și inspirați membri ai clubului. Și cum plăcerea irepetabilului a fost de partea noastră, ne-am gândit totuși să le oferim câte ceva și celor mai puțin norocoși dintre noi, aceste cuvinte cu parfum de Chianti Classico cumpărat din banii săi, pentru prieteni, de un generos student oenofil.

 

Citit 3289 ori Ultima modificare Luni, 22 August 2016 09:50
Publicitate

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Caută

Publicitate